Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja Za prenos v PDF obliki klikni tukaj.

 
Splošni pogoji poslovanja valtrgovina.com
 
Splošni pogoji poslovanja spletnega nakupovalnega mesta valtrgovina.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot),Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT),ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje s priporočili GZS. Spletna trgovina valtrgovina.com je informacijski sistem,namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Uporabnik je oseba,ki uporablja naš sistem,torej kupec v spletni trgovini. S spletno trgovino valtrgovina.com upravlja Matevž Pivec s.p.,Na Gorci 63,2000 Maribor,ponudnik storitev elektronskega poslovanja.
S temi splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne trgovine,pravice in dolžnosti obiskovalca,uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med trgovcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine.
 
 
Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami), d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku), e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, g) način plačila in dostave, h) časovno veljavnost ponudbe, i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka in j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


Postopek nakupa in tehnični postopki za sklenitev pogodbe
V spletni trgovini izbirate izdelke in jih dodajate v košarico. V kolikor bi želeli dodati še kakšen izdelek pred zaključevanjem naročila, v košarici spodaj levo stisnete gumb - Nadaljujte z nakupovanjem, vrnete se nazaj v trgovino. Ko imate vse izdelke izbrane, imate v košarici možnost spremembe količin, s križcem pa lahko tudi izbrani izdelek odstranite.
V primeru,da želite zaključiti naročilo, stisnete gumb - Na blagajno (spodaj desno) , sledi
Korak 1: Možnosti nakupa Nova stranka - označite Registriraj račun ali na Blagajno kot gost , ter stisnete gumb - Nadaljuj

Korak 2: Registriraj račun-Podrobnosti računa & plačila - izpolnite vse potrebne osebne podatke, spodaj desno stisnete Obrazec za prijavo stvarne napake, preberete in potrdite v okencu, če se z njim strinjate, ter stisnete gumb - Nadaljuj ali če ste označili Na blagajno kot gost-Naslov plačnika- vnesete osebne podatke, ter stisnete - Nadaljuj

Korak 3: Podrobnosti dostave - označite Uporabljam obstoječ naslov ali Uporabil bi nov naslov-odpre se okno za izpolnitev podatkov, nato stisnete gumb - Nadaljuj, v primeru,da se prijavite kot gost se ta korak 3 preskoči, se vam odpre 4 korak-način dostave

Korak 4: Način dostave - Izberite način dostave za naročilo, Prevzem (osebni prevzem na lokaciji spletne trgovine) ali Poštnina (stroški dostave in pakiranja), spodaj lahko dopišete morebitne opombe, nato stisnete gumb - Nadaljuj

Korak 5: Način plačila - izberete način plačila za naročilo, ter spodaj dopišete morebitne opombe. Spodaj desno stisnete Pogoji poslovanja, jih preberete in če se z njimi strinjate, to potrdite v okencu, za nadaljevanje postopka stisnete gumb - Nadaljuj

Korak 6: Potrditev naročila - Povzetek celotnega naročila z navodili za nakazilo. Preverite, če je vse v redu, ter spodaj desno stisnete gumb - Naročilo z obveznostjo plačila

NAROČILO JE ODDANO !

Kupec takoj po potrditvi naročila prejme elektronsko sporočilo, da je bilo naročilo sprejeto, s podrobnostmi naročila(uporabnikovi podatki,izdelki,količine,cene..),ter navodilom za nakazilo. S tem je naročilo potrjeno in pogodba med kupcem in prodajalcem sklenjena. Naročilo bo dostavljeno v 5-14 delovnih dneh. Rok dobave začne teči z dnem plačila na ponudnikov transakcijski račun. Kljub rednemu spremljanju in osveževanju podatkov o zalogi izdelkov, lahko pride do spremembe med postopkom naročila in sicer, da zaloge posameznih izdelkov poidejo. Takrat se rok dobave podaljša na 25 delovnih dni, od dneva plačila. V primeru daljšega dobavnega roka podjetje stranko obvesti po elektronski pošti ali po telefonu. Ponudnik si pridržuje pravico, da odstopi od izvedbe naročila v primeru, da ga njegov dobavitelj v času naročila obvesti, da določenih izdelkov ne bo imel več v ponudbi. Obvesti kupca,ter v zakonsko določenem roku vrne denar na njegov transakcijski račun.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo.
Od tega trenutka so vsi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Vsa naročila (pogodbe) so na razpolago v fizični oz. elektronski obliki na sedežu podjetja in se jih lahko na njegovo željo kupcu tudi pošlje.
Račun prejme kupec ob dostavi izdelkov. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.
 
Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila
Preden kupec odda naročilo se mu odpre predogled naročila na podlagi katerega lahko preveri podatke, ki jih je izpolnil za potrebe oddaje naročila. V primeru napačnega vnosa, lahko kupec napake popravi v košarici. V kolikor naročila ne želi oddati lahko stran zapre ali zapusti oddajo naročila in tako prekine oddajo in potrditev naročila.


Cene
Vse cene vsebujejo DDV, in so izražene v EUR(€).Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike spletne trgovine valtrgovina.com. Na spletno ceno so možni pribitki, glede na izbrani način plačila.
Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih, razen če je izrecno navedeno drugače. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave.Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.
Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. Kljub izjemnim naporom, da bi ponudnik zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru iz prejšnjega stavka in v primeru, ko se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, to je od trenutka oddaje naročila do potrditve naročila, bo ponudnik:

 • uporabniku (kupcu) to sporočil in ga obvestil o novih cenah, uporabnik (kupec) ima v takšnem primeru možnost svoje naročilo spremeniti ali ga deloma ali v celoti preklicati ali pa potrditi naročilo po novih cenah, vse brez dodatnih stroškov; oziroma
 • uporabniku (kupcu) omogočil odstop od nakupa in mu hkrati ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko korist in zadovoljstvo.
 
Ponudba izdelkov,dobava,dobavni rok
Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira.
Naročeno blago bo dostavljeno v 5-14 delovnih dneh. Rok dobave začne teči z dnem plačila predračuna na naš transakcijski račun.
Kljub rednemu spremljanju in osveževanju podatkov o zalogi izdelkov,lahko pride do spremembe med postopkom naročila in sicer,da zaloge posameznih izdelkov poidejo.Takrat se rok dobave podaljša do 25 delovnih dni,od dneva vašega plačila.V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku nemudoma obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.
Načini plačila
Ponudnik uporabniku omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:
 • Plačilo po predračunu
Dostava
Blago naročeno v spletnem nakupovalnem mestu, dostavljamo s pogodbenim partnerjem GLS. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil učinkoviteje. V primeru prevzema izdelkov po poštnem povzetju plača kupec tudi stroške pošiljanja.
Strošek pošiljanja za območje Slovenije je 4,90 €, ne glede na težo in število paketov. Dostava v tujino trenutno ni mogoča
.
Stroški pošiljanja so zaračunani in navedeni na predračunu in računu, poravnate skupaj pri plačilu na poslovni račun.
Možen je tudi osebni prevzem: Izdelke, kupljene v spletni trgovini www.valtrgovina.com, lahko brezplačno prevzamete tudi osebno v našem skladišču, na naslovu;
Na Gorci 63,2000 Maribor.
                      
-plačilo z bančnim nakazilom - "Plačilo po predračunu" 


Garancija
Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil in pogojev, navedenih na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi ob predstavitvi izdelka v spletni trgovini. Če v spletni trgovini informacije o garanciji ni, potem izdelek garancije nima.
Uporabnik (kupec) lahko garancijo uveljavlja pri ponudniku ali pa neposredno pri proizvajalcu izdelka ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom. Proizvajalec oz. njegov pooblaščeni servis je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45-ih dneh od dne prejema izdelka v popravilo, sicer pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim izdelkom v brezhibnem stanju.
 
Pravica do zasebnosti
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004). Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani valtrgovina.com, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Varovanje podatkov: Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Podatki uporabnikov našega spletnega nakupovalnega mesta v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.
Uporaba osebnih podatkov
Ponudnik za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:
 • ime in priimek;
 • naslove za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
 • geslo v šifrirani obliki;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • državo bivanja;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
·         druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.
Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ponudnik ne odgovarja.
 
Piškotki in IP naslovi
Ponudnik vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Ponudnik lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Ponudnik lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti ponudnik zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.
 
Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov
Ponudnik je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Ponudnik ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.
Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Ponudnik teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Ponudnik podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Ponudnik lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.
Dostavnim službam (npr.GLS,...) bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo ponudnik stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.
 
Izvajanje politike zasebnosti
Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.
Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo ponudniku sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik ponudniku poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Ponudnik bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.
 
Varstvo otrok
Ponudnik v spletni trgovini ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik v spletni trgovini ne ponuja prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.
Ponudnik brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom.
Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.
 
Arhiviranje pogodb
Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju VAL SHOP,Matevž Pivec s.p. Predračun ali pogodbo pošljemo v skladu z željami kupca po elektronski pošti ali po navadni pošti v kolikor to želi.


Reklamacija in informacije
Če ima izdelek priložen garancijski list, lahko garancijo uveljavljate neposredno pri ponudniku VAL SHOP,Matevž Pivec s.p.. Garancija se uveljavlja v skladu z zakonom in pod pogoji, ki so navedeni na garancijskem listu. Izdelku nujno priložite kopijo računa in zapisnik o okvari oz. nedelovanju izdelka.

Odgovornost
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bo ponudnik uporabnika (kupca) obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali spremembo naročila.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Ponudnik od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi.Ponudnik bo skupaj z dostavno službo poskrbel,da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.


Pritožbe, spori in uporaba prava
Ponudnik spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Ponudnik ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav uporabnik (kupec) lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 051-620-882 .  Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na elektronski poštni naslov info@valtrgovina.com.  Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) pristojno sodišče v Mariboru. Ponudnik in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.
Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.
Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.
 
Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe sklenjene na daljavo
Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa:
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe (2.odstavek b43.d člena ZVPot). Celotne stroške pošiljanja in/ali vračila blaga v primeru vračila krije kupec, v primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.
O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti prodajalca, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni elektronski poštni naslov: info@valtrgovina.com.
Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.
Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.
Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.
Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga podjetje prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti.
Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena.
Zaradi lažje obdelave kupčevega odstopa od kupoprodajne pogodbe, ponudnik predlaga kupcu, da vrnjenemu blagu predloži tudi obvestilo o odstopu, ki ga kupec poda na obrazcu, ki se nahaja na naslovni strani spletne trgovine ali spodaj.

Obrazec za vračilo - VAL SHOP v PDF obliki.

    Obrazec za vračilo - VAL SHOP v WORD obliki.


Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake v skladu s 37.in 37a,b,c,č členom Zvpot:

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:
·         če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
·         če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
·         če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
·         če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.
Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.
V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.
Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Rok za rešitev reklamacij odgovornosti podjetja za stvarne napake je 8 dni.

Obrazec za prijavo stvarne napake lahko prenesete SPODAJ.

Obrazec za prijavo stvarne napake - VAL SHOP v PDF obliki.

   Obrazec za prijavo stvarne napake - VAL SHOP v WORD obliki.

 
Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.
Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja na naslovni strani spletne trgovine.
 
Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS)
Ponudnik VAL SHOP,Matevž Pivec s.p. ne priznava nobenega izvensodnega procesa iz izvensodnega reševanja potrošniških postopkov po členu 32 čl.ZisRPS. po spletni strani:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
 
Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Ponudnik lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine ponudnika, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje zlasti obveščanje prek spletne strani www.valtrgovina.com. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

Uporabnik, ki se s spremembami in/ali dopolnitvami teh Splošnih pogojev poslovanja ne strinja, mora v roku osmih dni od objave obvestila o spremembi in/ali dopolnitvi Splošnih pogojev poslovanja preklicati svojo registracijo, sicer se po izteku tega roka šteje in nasproten dokaz ni dopusten, da uporabnik spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja sprejema. Preklic registracije se naredi tako, da uporabnik s pisno izjavo ponudniku sporoči preklic.


Podatki o podjetju

 • VALSHOP, Matevž Pivec s.p.
 • Na Gorci 63
 • 2000 Maribor
 • info@valtrgovina.com
 • telefon: +386 51 620 882
 • TRR:SI56 6100 0001 7115 706, DELAVSKA HRANILNICA D.D.
 • Davčna številka: SI70208794
 • Matična številka: 7993439000
 • Podjetje  je vpisano v poslovni register pod opravilno številko 316-07-02434-2017/2 z dne 02.06.2017.


 • Obveščanje in e-novice

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk. 


Želimo Vam veliko prijetnih in ugodnih nakupov v naši spletni trgovini VAL !